Selasa, 26 Julai 2011

sunplay BB cream review

credit to google
salam kawan-kawan semua...kalau kawan2 yang pernah baca entry mummy pasal bb cream, dengan selamatnye mummy telah mencubanya...hehehe...sebenarnya mummy dah beli n try sejak sebulan lepas...pendapat mummy,cream ni memang bagus dan digalakkan kawan2 untuk mencuba..if tak sesuai,jgn salahkan mummy yerk?hehehe...agaknya sesuai kot dengan muka mummy...bila pakai tak nampak berminyak or melekit...mummy beli untuk kulit kering,bertepatan dgn kondisi muka mummy..ader 7 in1 function nih..
-perlindungan(spf 36)
-pemutihan(setakat ni,belum lagi...kekekee)
-anti-penuaan(since dah 30an)
-melembapkan(betul)
-kawalan minyak(pada muka,bukan kuali)
-asas make-up
-foundation
kalau kawan2 jenis muka yang tak sensitif,bolehla cuba...bukan apa,mummy ni dari dulu jenis yang tak suka stick pada satu(kecuali suami..hehehe) so,mummy suka try n error la..kekeke..ade ke gitu..tp so far,muka mummy leh terima produk nih...mummy nak kasi 4/5.takleh kasi penuh,kalau jadi duta baru leh bagi markah penuh(just in my dream)..kikiki....

6 ulasan:

yuszma yaacob berkata...

ye ke kak...yus bru niii tukar pencuci cz muka teruk..tp makin teruk plak..so pakai yg lama yeee..konon nyee nak kan pembahuran laaaa..tp hampehh

mummy2k berkata...

yusz,kadang2 jenis muka ni lain2..hehehe...setakat ni,akak taram paaki apa pun,xpernah lg tinggal kesan mendalam..

mamaNoriz sini.. berkata...

wah, untung je brand tu dpt free review kat sini...heheh

tapi mmg best kan dah jumpa brand yg serasi...lgipun untung awak takde msalah kulit :)

mummy2k berkata...

mamanoriz:saya mmg suker wat ihsan..kekekeke..sajer nak kongsi ngan kawan2...
mslh jeragat tetap ader...cuma jerawat jer segan nak naik atas muka ni...hehehe

MamaYatie berkata...

dear,ada utk kulit berminyak tak? mahal tak? rasa2 nak tukar la..kasik muka shining sket..kekee

mummy2k berkata...

mamayatie:aderla dear...g carik kat guardian ek?harganya so-so jer..xde smpai 50 pun...rsnya leh thn 2 bln gak nih...