Selasa, 18 Oktober 2011

bacalah anakku..

salam kawan2...hai,bersiaran lagi mummy setelah hampir 2 minggu menyepi...yerla,xde cite best nk share,buat apa nak menempek kat sini,kan?hehehe...ayat selamatkan diri tu..sebenarnya hari2 mummy bukak blog n baca blog kawan2 cuma xdan or malas jer nak update..lagipun malas nak save gambar dari kamera gedabak tuh...sorry yer kalau ade kawan ternanti2 entry mummy(ade ke?)...

berpandukan tajuk di atas...eh,cam ayat karangan jer..kekeke...kawan2 yang pernah baca entry mummy YANG INI atau INI JUGAK mesti sedia maklum ape minat mummy kan?hehehe..memang mummy suka membaca,specially english novella..sebabnya,lambat nak habis,jimat ckit xpayah beli tiap2 minggu...hehehe..sebijik pun mesti ade dalam handbag mummy wat baca dikala menunggu seseorang/sesuatu...dan...mummy berharap sangat minat mummy ni jugak dapat dikongsi ngan anak2...so,setiap masa terluang,sekurang2nya sebulan sekali mummy akan bawak dua teruna mummy ni ke kedai buku BOOKXCESS di Amcorp Mall...sejak kedai tu dibuka,memang kami menjadi pelanggan tetap di sana...sebelum dibuka kedai tu, mummy memang selalu ke sana pun untuk menyewa novel2 english ni dalam bangunan Amcorp Mall tu jugak memandangkan harga dikedai buku lain agak berganda2..tapi,sejak Bookexcess dibuka,mummy memang teruja gila sebab harga buku2nya memang jauh lebih murah dari kedai lain..so,setiap bulan mummy akan spend sekurang2nya rm50 untuk buku mummy n anak2..untuk daddy?lambat ckit la nak tengok dia membaca...hahaha..dan mummy pun tidak perlu menyewa novel lagi..dah penuh rak buku kat rumah tu ngan novel2 yang mummy beli di Bookxcess...xcampur ngan buku anak2 lagi..walaupun diorang tak pandai membaca lagi,tapi mummy suka belikan,kalau tak sekarang mungkin untuk masa depan...

korang layan jerla gambar2 diorang ni kat Bookxcess...tu pun daddy diorang yang snap..mummy masa nih dah hilang ke bahagian yang digemari..hahaha...



10 ulasan:

4 Kay-E berkata...

Lain kali dah sampai sana, singgah lah umah :P.
Jgn lupa bawa secret recipe cake sekali. hahaaa...

mummy2k berkata...

along:pegi lewat..dh dekat kul 6...hehehe

Amie berkata...

elok benarlah...memupuk minat membaca di peringkat rebung.... pandai nanti tu!

mummy2k berkata...

amie:insyaAllah...

MamaYatie berkata...

tajuk tu macam siri buku cerita zaman kita kecik dulu "Bacalah Anakku" kekeee

ramai org kata buku kat situ murah...masalahnya jauh la dear..huhu

mummy2k berkata...

mamayatie:jauh tp puas ati...leh singgah umah ku slalu..hehehe

mamaNoriz berkata...

welcome back!
lama nye hilang...hehe


bagus awak terapkan minat membaca ni, minta2 lah sya dpt uat camtu kat ank2 gak...huhu

mummy2k berkata...

alhamdulillah mama noriz,kembali dengan seribu harapan...hehehehe...
sama2 kite terapkan budaya membaca..insyaAllah cerah masa depan..

Cho Zila berkata...

akakpun der buat entry gi BookXcesstu memang giler punya murahkan.. nak gi selalu tapi tak berdaya... tapi memang kalau gi tu mesti singgah punya ... kalau nak bagi hadiah untuk besdaypun boleh kan sebab buku yang mahal2 kat luartu boleh tahan harganya kat sinikan... cerita akak pasal BookXcess :-read more for less

mummy2k berkata...

cho zila:bestkan bookxcess tu..kadang2 leh dok berjam2 pilih buku kat situ spai xtersedar..hehehe