Jumaat, 21 Oktober 2011

fanatik daddy VS kebosanan mummy n anak2

salam kawan2...hahahaha..tajuk cam hape2 ntah..tapi biarla..mummy nak citer gak...tentang fanatik daddy ialah seorang lelaki yang sangat gilakan sukan specially football la...so,pada isnin lepas,daddy call la mummy di satu waktu pejabat..

daddy:mummy,balik sdiri yer ari ni,daddy nak main bola..
mummy:ok la(dalam ati membengkak,tp still toleransi)

so,mummy balikla sdiri naik lrt,n anak2 daddy mintak tolong adik dia tolong pickup kan dr nursery...nasib baik ada adik iparku..so,lebih kurang pas maghrib daddy pun smpaila...pas dia mandi n solat mummy tengok dia masukkan sepasang baju sukan dalam beg galas dia...terjadila satu perbualan yang ala2 cari gaduh..hehee

mummy:amboi,esok main bola lagi ke?
daddy:nape,xleh ke?
mummy:isyh..hari2 tu..xkesian ke mummy naik lrt sdiri,dahla ujan asyik ujan jer...anak-anak pun kesian,asyik orang lain amik..alan(adik ipar) pun kesian,kna tgal keje g amik anak2..(kukuh tak alasan mummy?,hahaha)
daddy:erm....(malas nak gaduh la tu)

keesokannya mummy tengok daddy xbawak beg galas dia,so mummy wat kesimpulan yang kata2 mummy tu terkesan kat hati dia...mummy lega,bukan apa..kebebasan jangan sampai abaikan tanggungjawab..sekali-sekala xpela kan?
tapi,ade tapi...petang tu mummy tunggu daddy kat tmpt biasa,tak sampai 5minit mummy tunggu tengok keta daddy dah sampai..mummy terkejut..nak tau tak,askar2 mummy berdua tu ader sekali dalam keta n mummy bukak pintu keta tengok daddy dah lengkap berpakaian sukan...

daddy:hehehe,daddy balik awal tadi,tukar baju n amik anak2
mummy:owh,semangat nak main bola la nie...
daddy:tak gak..kebetulan ada keje nak g ambank depan rumah...
mummy:oooo..(dalam ati,alasan...)

so,bergerakla keta daddy membawa kami ke padang bola DBKL..mula2 anak2 happy ingat leh main kat padang jugak,tapi apakan daya...ujan turun mencurah2...so,kami tiga beranak dok dalam keta sedangkan daddy tengah bergembira di padang...huhuhuhu..tapi takpela daddy,nak bersukan ke,nak berkawan ke,jangan lupa tanggungjawab pada kami dahla...thanks dapat suami yang memahami tanggungjawab walaupun kadang2 lupa...hahaha...
so,saksikanla gambar kami yang tengah kebosanan menunggu daddy itu...






7 ulasan:

MamaYatie berkata...

laki aku sukan nge anok2 dlm umoh jer...hahaaaa
jenis family man, nok wat gane

MamaYatie berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
mummy2k berkata...

hahahaha...rumah aku sekangkang kera..kalau angkat berat lehla dlm rumah..klu main bola dlm umah,mau kena perambat ke aku...

azrinna berkata...

Patutlah ada 2 boy, tentulah memihak kat daddy dia.

mummy2k berkata...

azrinna:sememangnya geng daddy...

4 Kay-E berkata...

Boleh drama ni.. Siap dgn skrip...
Da, nasib baik dia suka main bola... Sume jantan je kat situ :P

mummy2k berkata...

along:betul tu...sbb tu xkisah sgt..hehehe