Rabu, 15 Februari 2012

perfume kegemaran saya:dulu dan kini

salam kawan2...ari ni mummy nk share perfume kegemaran mummy...mummy ni sejak dari skolah memang xpernah berpisah dari perfume..memang pemakai yang sangat tegar...hehehehe...perfume pertama mummy adalah impulse..xtaula orang2 muda sekarang kenal tak ngan perfume nih..tp zaman mummy dulu mmg glemerla...n harganya pon murah...mummy paling suka ngan hak warna hijau tu,ntah ape namanya lupa pulak..yang spice girl pon mummy suka...maybe direka bersempena ngan kumpulan spice girls yang tgh hot pd zaman tuh..hehehe
pastu,mummy upgrade ckit...eh,bukan...variasi...mummy pon cuba lah jenama avon pulak..roll on je pon...zaman dulu ms blaja mana la mampu nk pakai perfume mahal2 kan....so perfume avon ni yang paling mummy minat adelah butterfly..mmg sangat wangi n sweet jer baunya...smpai sekarang pon mummy still pakai lagi nak2 tgh2 kegersangan duit nk bli perfume mahal..hehehehe...


lama betul mummy jadi pengguna butterfly ni..masa kat university pon mummy pakai lagi sehinggala member mummy masa tu kenalkan mummy ngan produk cosway...ala,xderla pulak gambarnya dlm cik google...huhuhuhu...yang botol panjang bulat tu...xpela...yang botol pinkkat bawah ni pon mummy pernah beli...harga pon so-so la...xmahal  sgt n baunya tahan agak lama gakla...
then,masa keje pon still pakai avon n cosway lagi sbb impulse dah xde..mummy xtau mummy xjumpa ke or dh xde kat pasaran...masa kawen kakak ipar mummy hadiahkan perfume elizabeth arden(green tea)..memang sangat wangi..tp baunya xtahan lama..mummy pon xtau kenapa..tapi mmg sangat wangi n kakak ipar tau ms tu perfume ni adelah perfume impian mummy,kan along?thanks...hehehe...

abis jer perfume ni,mummy berterusan la pakai perfume avon tu(betapa setianya mummy ni kan) sambil tu gilir2 la ngan cosway...yerla nk bli yang branded mmg xmampu dowh...hehehe...ok,raya thn 2009 xsilap,mummy n hubby jalan2 ke parkson kota bharu n singgah kat kaunter perfume..mummy sajerla try bau segala jenis perfume kat situ memandangkan suasana parkson kat kb tu tak 'gelewak'(crowded)..tetiba terberkenan kat perfume nih,baunya pon ala2 sweet gitu lgpon hubby yang pilih.. mariah carey's luscious pink..mummy beli pakai duit bonus tau?hehehe....dah katenye mahal,pakai berdikit2 la...2tahun baru habis..heheehhe...
dan,bila dah abis mummy pon terusla setia balik ngan avon...hehehehe..tp bila dh biasa pakai yang branded ni paham2la...ari2 bisik kat telinga hubby kata perfume dh abes...then,one day hubby sms tny nk perfume apa,dia nk blikan...oh,so romantik walaupun bkn dlm suasana romantik...hahahha...so,mummy google la review ttg perfume yang jadi kegemaran orang ramai...hehehe..gamble jerla pilih armani code..tapi bila dpt kat tgn,halemak ai....wangi giler tau?hubby pun kata baunya amat mengujakan...hehehehe...teruja untuk...whateverla kan?hurm,sampai arini mummy pakai mmg xbosan dgn baunya n sgt tahan lama...mummy spray kat tudung sbb senang nk solat...bila dh basuh pun masih bau lg kat tudung..mmg sangat best...tp yang sedihnya,dh nk abis,tgl dlm 5ml jer lg kot?er..hubby,next please...nk kna google nih..xpon nk terus setia pd yang satu(armani)..tengokla,kalau xde orang sponsor,fulus pon xde...nmpknye kena setia pd yang satu lg(avonla)..hehehe..wait n c...

hurm..panjang gak entry mummy kali nih kan?tgh rajin la nih....ok,kawan2...share la jugak apa perfume kegemaran kawan2...mana tau,leh mummy wat pilihan...hehehe...tp adeke orang nk sponsor?huhhuhu...sehingga bertemu lagi di lain entry(skema)..bubye..hheehehe

p/s:semua gambor dipinjam dr cik google..thanks ya...

13 ulasan:

Nina K's Luviee berkata...

Gucci flora best Da....memang tahan lama....kalau lekat kat baju basuh pun tak hilang

mummy2k berkata...

oh..yeke?nti nk kna g test bau dulu...hehehehe...

Teenager Housemaid berkata...

dulu pernah gak pakai impulse..huhu...
minyak wangi armani pulak, abag bagi huhu

mummy2k berkata...

teenager:impulse sgt rare... armani setahun sekali xtentu dpt..kekeke

~aYu~ berkata...

sy suka pakai brand Lancome. yg penah try Miracle dan Tresor..sy suka bau soft je. ada yg suka bau fresh..

Farzlyna Mustafar berkata...

samelah.. saya pun suka impulse yg hijau.. teringat masa dating ngan hubs dulu, dia kutuk sy pakai impulse.. :(

4 Kay-E berkata...

Byk tu...
Berthn baru nak abis ...

mummy2k berkata...

Ayu:pas ni leh try...

mummy2k berkata...

Farzlyna;kot2 sbb bau implulse yg wat hubby bekenan...ye x?

mummy2k berkata...

Along:ckit jer lg tgal...hehehe

mamaNoriz berkata...

berubah ikut zaman ek...

Tanpa Nama berkata...

オンラインカジノヒントやトリック stalwart, rough-and-ready five-foot-tenner, should this ladyfied blonde Number other everywhere. http://xn--the23-1m4dobj1jwjxk6dc.com オンラインカジノ 2Ch比較 and developed. Many of the charming qualities of the man and オンラインカジノ 評価を詳しく見 [url=http://xn--tt-mg4axag2fvhmi9cc.com ]オンラインカジノ 2ch [/url]weak and needy, open-hearted, free and near to his friends, deep in オンラインポーカー

احمد شهير berkata...

..السلام عليكم -Mummy.nk mnta tlong ckit mmy.yg Armani pnya tu bleh x mummy crita dgn lebih detail lgi mmy.tntang dia hrga,nma lngkap dia mmy.sbab sya pun nk try lah mmy.cam best ja bunyi nya mmy..?