Rabu, 13 Julai 2011

masakan lagi..biarla,layan orang yang tgh ade mood chef tak bertauliah nie..

masak lemak telur

sambal belacan

ayam goreng halia
salam kawan2..hahaha...sesaper yang malas nak layan mummy,xyah bace la yek?hehehe..sajer jer mummy nak tunjuk hasil masakan 'yang pejam mata pun leh wat' ni...mummy tengah kontang idea sebenarnye nie..blog mummy ni memang simple jer n suka2...bukan blog ilmiah or informasi..so sorry la kalau kawan2 tak suka..nak kata blog sampah pun xpa..asalkan mummy syok sendiri..hehehe..ok,bubye...

14 ulasan:

yuszma yaacob berkata...

ok lah tuuu..tp yus mmg x pandai massk telur tuu kompem hancur..adoiii...tp sama lah blog yus pun tuk suke2 n syok sendiri....

mummy2k berkata...

yuszma:dah belog kiter,ikut suka kiterla,kan?hehe

Amie berkata...

he he he.... amie pejam mata tak boleh buat apa-apa, tidrlah gamaknya... hihihi

mummy2k berkata...

amie:tu perumpamaan,klau amie tdo,sayer xtaula watpe pulak..amie kn lebih chef lagi dr saya...

PinKy MoMMa berkata...

ayam masak halia tu dh lama tak masak yang..ada idea dah ni hehehe...

mummy2k berkata...

pinkymomma:bagus untuk orang yang ade angin..hehehe

Hiddy Asri berkata...

Loike..

HAKMI berkata...

erk...ayam goreng halia ke mummy goreng ayam dengan halia?

mummy2k berkata...

hiddy:thanks..
hakmi:hehehe..perli nampak....

ziana berkata...

Mummy mintak permission cilok resepi ayam halia tuhhh... sekadar menambah ilmu chef kecillll...kih..kih

mummy2k berkata...

hahaha..resepi senang giler kot?goreng ayam smpai garing...tumis halia,bawang besar yang dihiris halus..dh garing ckit masukkan sos tiram sikit,xyah letak garam kot sbb ayam dh letak garam..siap...senang kn?sy suka yang garing2,xde kuah..hehe

deqlis berkata...

ayam goreng halia mmg sodap..nak2 ngan sambal belacan kan?

Jom join GA Deqlis.. Timaceh

mummy2k berkata...

deqlis:betul tue...

MamaYatie berkata...

belasah la mummy..janji sodap!