Rabu, 3 Ogos 2011

golden churn butter ade dna b.a.b.i

salam kawan2..berwaspadalah dengan apa yang kita makan sehari2...tiba2 mummy rasa semua makanan yang dijual tak halal..kalau was-was camni,susahla...yang penting kena tengok tanda halal oleh JAKIM malaysia,kan?
berita selanjutnya di BERITA HARIAN

credit to google

8 ulasan:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid berkata...

oo..memng tak halal ea? haritu kuar brite, company pengeluar tu menafikan.hurm..

mummy2k berkata...

maera:hurm...apapun statusnye utk jalan selamat baik kite jangan beli selagi xdisahkan halal or haram,kan?btw,thans sudi singgah sini...

Amie berkata...

banyaknya jenama tak halal ye... kita pun was-was nak guna kalau takde tanda halal.....

MamaYatie berkata...

aku mmg tngk logo halal jakim semata..kalo takde mmg tak beli ler..nak plak jenama pelek (pd aku la)

mummy2k berkata...

mamayatie:betul tu..klau ade logo halal jakim baru leh guna tanpa waswas..

kakyong berkata...

baru2 ni dah keluor dari Jakim yg kata Golden Churn ni halal..

apsal x dpt pun link berita harian tu.. kalo citer pasal tak halal ni dah keluor 2 bulan sudah.. & berita terkini dr Jakim tak silap dlm bbrp minggu ni jer..

tp kakyong tak pernah guna pun butter jenama ni..

mummy2k berkata...

aik..ye ker kakyong..saya br jer baca dalam berita harian 2 ari lepas..linknye pun ade tu...

mekchu berkata...

kalau packaging nya pelik2, mmg mekchu tak berani beli.. sbb kalo baca ingredients kat belakang tu bukannya bleh nmpk sgt.. tulisan kecik..

beli yg selalu emak beli je :)