Jumaat, 30 Disember 2011

sedar atau tidak

Antara kite sedar atau tak sedar...sebenarnya, kita sedang di tipu oleh Yahudi...Antara “barangan buatan” yang telah dijadikan ikutan oleh kebanyakan daripada kite.


1. Kite diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para kafir ni) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam. Tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Nak ikut kafir ke nak ikut Nabi Muhamad ? 


Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sebab, hati merupakan organ dalaman dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. So, kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. or even hati lembu. Makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran mereka ini.


2. Kita diajar memakan kambing tidak baik kerana tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan kegemaran Nabi Muhamad. Seolah-olah buku sains ni nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol.


3. Kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus, namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans. Bagi kanak-kanak pulak, set Happy Meals yang dijual beserta mainan, adalah untuk mengaburi mata kanak-kanak untuk memaksa ibu bapa mereka untuk membelinya. Bila sekali beli, pasti nak lagi.


4. Para kafir ni juga menggalakkan kita minum dan makan makanan yang langsung tak berkhasiat, contohnya coke dan maggi. Coke tu sangatlah beracun, pastu sangat tidak bagus untuk kesihatan (gula tinggi, berasid, pH dalam lingkungan 3.5, ada racun tersembunyi). 


5. Untuk pengetahuan, para kafir agen dajjal ni jugak mengwar-warkan kebaikan minum soya (sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar), namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan. selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat, serta melemahkan otak dan tulang sbb dalam soya ada hormon estrogen yang sama dgn estrogen kat wanita. pastu soya ada phytic acd yang membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.


Secara kesimpulannya para kafir ajen Al-Masih Dajjal ni bukan setakat melemahkan kita dari segi lain namun secara pemakanan kita juge. So, berHATI-HATI lah walau dimana kita berada...


Firman Allah:
Wahai sekalian manusia! Makanlah dari apa yang ada di bumi yang halal lagi baik, dan janganlah kamu ikut jejak langkah Syaitan, kerana sesungguhnya Syaitan itu ialah musuh yang terang nyata bagi kamu.
(Surah Al-Baqarah : Ayat 168)


Firman Allah:
Dan makanlah dari rezeki yang telah diberikan Allah kepada kamu, iaitu yang halal lagi baik dan bertakwalah kepada Allah yang kepadaNya sahaja kamu beriman.
(Surah Al-Maidah : Ayat 88)


Firman Allah:
Oleh itu, makanlah (wahai orang-orang yang beriman) dari apa yang telah dikurniakan Allah kepada kamu dari benda-benda yang halal lagi baik, dan bersyukurlah akan nikmat Allah, jika benar kamu hanya menyembahNya semata-mata.
(Surah An-Nahlu : Ayat 114)


‘kita adalah apa yang kita makan';))


copy dari fb seorang rakan...

4 ulasan:

MamaYatie berkata...

tang organ dalam, kami mmg ikut cara Rasulullah SAW..anak2 tak pernah diberi rasa langsung..

tang soya tu aku tak pernah dengar..masa 1st pregnant aku selalu minum sbb org kata byk khasiat, 2nd pregnant aku dah stop sbb darah rendah..aku tukar ke kangkung, bayam & pucuk paku..

utk vit B kompleks, dr awal aku dah educate anak2 dengan kismis & kurma..much better rite? kismis=jajan dia org..hihi

Koleksi Baju Murah berkata...

artikel tulisan yang baik,,nice post slam kenal

iizla berkata...

terima kasih kerana share..nice info.

-salaam kenal-

mamaNoriz berkata...

sgt setuju!

mmg byk info diselewngkan....sedih kan...

teraniaya umat islam :(