Khamis, 26 Januari 2012

cuti-cuti port dickson 1

salam kawan2...huh!penat betul mummy arini...tp xpayah citerla pasal apa...wat sakit ati je kot?mummy nk citekan pasal cuti2 kami sekeluarga besar(family hubby) masa CNY haritu...sebenarnya kami jarang sangat pegi bercuti ni..tapi,bila anak2 dah besar ckit ni cam kesian la kat diorang terperuk je..sekali-sekala bawak diorang bercuti tak salah,kan?alang2 mom n sis inlaws datang ni,ajak diorang join sekali...
ala...bukan jauh pun kami bercuti..xpela,atleast leh releasekan tension,and yang penting kepuasan anak..kami kesana selama 3d 2n..penginapan pilihan kami adalah Tiara Beach Resort...ada sebab kenapa mummy pilih TBR sbg tempah istirehat kami iaitu
1.  anak2 mummy takut ombak,tp TBR ni ada sediakan taman tema air n pantai buatan(kolam),so bolehla  kami mandi2 tanpa perlu diorang menjadi koala di badan mummy..hahaha
2.  harga berbaloi-baloi dengan bilik family junior suite untuk kami seramai 10 orang menginap
3.  feed back yang agak positif dari rakan2(ade juugak negatif :p)
4   tempahan terus melalui telefon
ha...kan banyak sebab tu...so far kami sangatla berpuashati menginap di sana...bukan 5 bintang pon,so redha jerla ngan servis yang ala2 tu...hehehe..
so,mummy wat ringkasanla aturcara majlis,eh bukan,jadual perjalanan kami yang free n easy nih..hehehe..(sbb byk tido kat bilik jer)

22/01/2012
kami bertolak kul 12 tghr n jalan agak menyenangkan kecuali setelah sampai di persimpangan ke port dickson n teluk kemang dalam kul 2.30 ptg...masa di persimpangan tu kami xnampak signboard TBR pon sedangkan hotel2 lain ade je...co-pilot pun mulala mengarahkan driver ke kanan..hahaha,mummy la tu wat pdai2 sendiri...alih2 salah jalan akibat tidak membuat kajian tentang lokasi sebenar TBR.
hubby pon call kawan dia yang pernah menginap di TBR..alamak,rupanya tbr adalah kearah yang bertentangan iaitu ke teluk kemang..adumak aiiiiii...jem gilos la pulak...kami dengan perut yang berkeroncong tak pula buat keputusan nak makan bekalan yang kami bawa di pesisiran pantai..sbb kami kalau boleh nk check in dulu barula best nk berxtvt...tapi TBR ni rupanya kat ujung dunia la pulak...so,hubby singgahla di surau yang berdekatan untuk menunaikan solat zuhur..then,perjalanan di teruskan...

akhirnya sampaila kami di TBR pada pukul 4 ptg...pegi kat main lobby utk check in aduh...kena beratur ambik nombor pulak....tapi nk wat camne,kami dah duga pelbagai kemungkinan akan berlaku sbb peak time kan...so,sabarla..dalam kul 4.30 kami pun berjaya masuk ke bilik kami iaitu E-2-10...dalam perjalanan kami dah intai2 taman tema air tu...uish..mcm best...ia terletak di tengah2 7 bangunan TBR ni...so,bukak pintu bilik,mula2 intai dulu ikut tingkap..apelagi..anank2 teruja la bilik kami menghadap taman tema air tu..tak sabar2 diorang...xtvt seterusnya,adelah makan2 bekalan yang kami bawa...malas dah rasanya nak berkelah di tepi pantai...kat bilik puj boleh,asalkan kenyang..huhuhuhu..dalam kul 6ptg camtu,anak2 pon merengek2 nak ke taman air tu,so kitorang pon bawakla...sempatla mandi manda sekejap tp xambik gambar sbb smua nak main air...hehehe...

then,acara seterusnya adelah selepas isya' iaitu makan2..puas pusing carik kedai yang best...tp hampa sbb smua penuh..last2 singgah je satu restoran tomyam tu,xyahla sebut nama kot?heheehe...sbb hasilnya hampeh lorr...makanan dahsyat,tapi xberbaloi dgn harga yang kami kena bayar..huhuhuhu..tp nak wat camne,kan?asal kenyang walaupun xpuas ati...hurm...

so,untuk menubat kekecewaan makanan yang xsedap tu,xtvt paling best adalah berjimba ke pantai...wah... memang seronok,bawak tikar baring menghadap langit...feeling2 cite korea la pulak(eh,ade ke?)hahahaha...
so,layanla gambor2 di bawah sekalian...mintak maap la sbb hari pertama ni masing2 penat lagi..gambar ade la 2,3 keping..harap2 ok la dulu ek/nanti mummy sambung lagi part 2...hehehe...thanks kawan2 kalau sudi baca...

melayan deruan ombak rindu...opss....

jgn tertipu melihat aksi gembira mereka..kalau suruh ke pantai,sorry..!main pasir bolehla...

lagi2 main pasir

adik nak wat istana ke?

daddy pikul tikar baru beli tu..heehhee

10 ulasan:

Cho Zila berkata...

akak nak gi TBR gak kalau gi PD nnt.. sbb pool dialer kot... tempah kat ner yerk....

mummy2k berkata...

cho zila:http://www.tbr.com.my/tbr/
silalah yer???mmg best tp kna pkai sunblock bnyk2..hehehe

iizla berkata...

sweetnya pandang langit berangan ala-ala citer korea. haha.... apesal tak pandang laut berangan ombak rindu??

mummy2k berkata...

iizla:masa kitorang pegi tu air surut..ade dlm 800 meter br jumpa ombak..tkut pulak nk g dekat tkut bkn berangan ombak rindu,tak pasal2 tsunami melanda...

Hanif Bloglist Blog berkata...

Jom join Hanif Blog Bloglist
Hanif blog bloglist
Salam kenal….dan I follow sekali
Lepas letak sila komen yekk..

Letakkan Hanif Blog ( http://hanifidrus.blogspot.com) di bloglist anda.
Setiap hari saya akan merayau 10 blog di bloglist saya malah akan di ping ke Ping.busuk.
Entri anda juga akan dilink ke bloglist

Hanif Idrus berkata...

Thanks Join Hanif Blog Bloglist
Hanif blog bloglist
Check It Out …

Hanif Idrus berkata...

Salah tadi..hehehe
Thanks Join Hanif Blog Bloglist
Hanif blog bloglist
Check It Out …

4 Kay-E berkata...

Amboi CikDa layan ombak rindu lagi. hehee...

MamaYatie berkata...

best yer?nnt leh kami try plop..
apa yg tak bestnya dear??

mummy2k berkata...

along:hehehe..ombak rindu ke?xkuasa....
mamayatie:xbest?bile bnyk yg best,dh lupa apa yg tak best..hahaha..aku kn simple jer,xcerewet...