Khamis, 2 Februari 2012

mummy berhenti kerja!!!

salam uolss...apa khabar?huhuhu..mood mummy suam2 kuku ari ni,maklumla semalam kan cuti hari wilayah...seronok pulak dok umah,tengahari anta abang kasyfi g skool...tiba2 mummy bayangkan kalau mummy berenti keje,inilah rutin seharian mummy kan?kemas umah,masak,anta anak skolah...nampak cam senang jer,tp kalau xsabar ngan karenah anak,haru jadinya...hehehe..cam mummy yang kurang sabor ni,mau bertambah kes ibu dera anak..kekekeke...

mummy nak share perbualan seorang anak teruna ngan ibunya pada satu malam bulan mengambang..heheheee..

anak teruna: mummy,janganla keje...abang xnak skolah lama(nursery),abang nk skolah baru je(tadika)
mummy:mana boleh,mummy kna kerja nak tolong daddy carik duit untuk besarkan abang n adik
anak teruna:tapi abang sedih,kawan abang kat skolah baru mamanya salu datang amik
mummy:hurm...ok,nanti daddy dah kaya mummy tak keje..mummy jaga abang n adik kat umah je...
tiba2 si anak teruna ni angkat tgn cam berdoa...
mummy:eh,abang wat pe tu?
anak teruna:abang doa suruh daddy kaya,nanti mummy takpayah keje,kan?

adusla anakku...tiba2 airmata mummy mengalir...sabarla anak..akan tiba masa tu,insyaAllah..xsemestinya daddy kaya,tapi bila kehidupan kite lebih kukuh lagi mummy akan berhenti,untuk menjaga kalian berdua....kita doa sama2 yer?

ni la anak teruna yang berdoa supaya daddynya kaya

si adik yang sentiasa senyum....


15 ulasan:

Farzlyna Mustafar berkata...

selalunye itulah impian setiap ibu yg bekerja..

mummy2k berkata...

farzlyna:betul tu..huhuhuhu...

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ berkata...

alorr so tacing la..tak keje mmg sonot leh urus semua hal anak n family..tapi bila tang nak beli brg sendiri tu yg payah nak mintak duit ngan somi kan..huhuhu

mummy2k berkata...

rose:tang tu kena bincang awal2 kot?sbb tu xleh nk berenti slg suami xkata yes..huhuhuhuhu

Cho Zila berkata...

berharap sangat tak payah keje jaga diaorangkan..

4 Kay-E berkata...

Bestkan boleh tak payah keje. heheee...

Ingatkan CikDa dah betul2 berenti keje :P

mummy2k berkata...

Cho zila:rasanya semua ibu mengharapkan begitu

mummy2k berkata...

Along:best sgt...kalau berenti mesti war2kan satu dunia...hehehe

Hanif berkata...

zaman sekarang suami isteri terpaksa kerja......taraf hidup meningkat...huhuu

mummy2k berkata...

hanif:thats right...plus pulak ngan wanita yg berkehendakkan macam2..huhuhu....

MamaYatie berkata...

abg hadif?? so sweet...doa tuk mama sekali deh...

anak2 aku pun selalu kata gitu dear..nak2 angah..dah seminggu dia protes tak nak gi skolah...huhu

MamaYatie berkata...

abg hadif?? so sweet...doa tuk mama sekali deh...

anak2 aku pun selalu kata gitu dear..nak2 angah..dah seminggu dia protes tak nak gi skolah...huhu

Mama Ema berkata...

yg rasa kerja nak berhenti kerja..yang tak kerja nak bekerja...

terima kasih dtg ke blog ema..salam kenalan

mummy2k berkata...

mamayatie:doh yerla..wat mummy kohor semangat nk berenti...
ema:yerla...nti dh berenti mesti rs nk keje balik kan?hehehe..salam kenal...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

hehe..itula surirumah keje nye x pernah abis..

zaman skrg memerlukan suami & isteri sama2 bekerja saling bantu mmbantu kan..,tp btol tu kalau dapat laki kaya raya, maybe eija pun suka kot dok umah..hehee